marți , 16 iulie 2024
De interes pentru dvs.
Home / zona de sus / Acoperis tip tigla metalica

Acoperis tip tigla metalica

Stiti ce inseamna un acoperis tip tigla metalica ? Aflati ce informatii ar trebui sa cuprinda o oferta de pret pentru un astfel de acoperis astfel incat sa nu fiti pacalit de distribuitorul de tigla metalica !

Un acoperis tip tigla metalica inseamna totalitatea elementelor necesare realizarii unei invelitori sigure, durabile si cu un aspect placut. Elementele componente ale unui acoperis tip tigla metalica sunt: panourile de tigla metalica, profilele de tinichigerie, folia anticondens, accesoriile pentru prindere si etansare, sistemul de jgheaburi si burlane.

O oferta de pret corecta din punct de vedere al necesarului de materiale ar trebui sa cuprinda detaliat urmatoarele informatii:

–       Ce marca si model de tigla metalica s-a ofertat.

–       Care este grosimea panourilor de tabla(tigla metalica), si a profilelor de tinichigerie.

–       Care sunt dimensiunile si cantitatile panourilor de tigla metalica(tabla).

–       Care este culoarea si stratul superior de acoperire (mat, lucios, etc.).

–       Care este marca si modelul foliei anticondens ofertata.

–       Care este dimensiunea si modelul sistemului de jgheaburi si burlane.

Daca v-ati hotarat asupra unui model de tigla metalica, solicitati vanzatorului o copie a unui Certificat de Garantie si a unui Certificat de Conformitate al produsului. In primul veti gasi conditiile in care beneficiati de garantia produsului ( sunt producatori care considera ca produsul poate fi inlocuit pe baza garantiei doar in cazul in care defectele au aparut pe cel putin 25% din suprafata acestuia ), iar in cel de al doilea sunt trecute datele tehnice ale produsului. De multe ori datele tehnice trecute in Certificatul de Conformitate difera partial de datele oferite de vanzator, de aceea va recomandam sa va bazati pe informatiile oferite de producator deoarece acesta raspunde pentru actele emise.

Un alt aspect pe care il consideram important atunci cand se doreste achizitionarea unui acoperis tip tigla metalica este modul in care se realizeaza oferta. Daca oferta preliminara se poate face pe baza planului de acoperis, va recomandam ca oferta finala sa fie facuta pe baza unei masuratori. Este recomandat ca masuratoarea acoperisului sa se faca dupa ce toata structura acestuia este montata (grinzi, capriori, astereala), astfel incat sa nu poata aparea neintelegeri privitoare la cantitatile de materiale.

La ce trebuie sa fiti atenti pentru a putea face o comparatie corecta de pret :

–     Cantitatile de materiale. De foarte multe ori necesarul de materiale este subdimensionat astfel incat pe parcursul lucrarii vor aparea costuri suplimentare de materiale sau invelitoarea va fi montata fara aceste elemente. Cel mai des exemplu in acest caz este lipsa forntoanelor interioare si subdimensionarea numarului de suruburi.

–       Producatorul materialelor. Va recomandam sa alegeti producatori cunoscuti in domeniul in care activeaza, care sa va poate certifica calitatea produselor furnizate. Cel mai elocvent exemplu in acest caz este reprezentat de folia anticondens. Producatorii de tigla metalica nu sunt si producatori de folii pentru acoperisuri, acestia achizitionand folia anticondens de la diversi producatori mai mult sau mai putin cunoscuti. La comenzi mai mari de 200 sul-uri folia poate fi inscriptionata cu datele producatorului de tigla metalica. Cei mai cunoscuti producatori de folie anticondens sunt Doerken (foliile anticondens Delta), si DuPont (foliile anticondens Tyvek).

–       Dimensiunile elementelor de acoperis. Pentru a obtine un prêt mai mic al invelitorii, unii producatori si distribuitori de acoperisuri tip tigla metalica micsoreaza dimensiunile pieselor de finisaj. Cele mai intalnite cazuri sunt borduri de fronton cu desfasurata de 250mm(in loc de 308mm, 310mm), borduri de calcan cu desfasurata de 210mm(in loc de 250mm), frontoane interioare cu desfasurata de 140mm(in loc de 170mm). Deasemenea ar trebui sa fiti atenti si la dimensiunea sistemului de drenaj, existand cazuri cand se impune folosirea unui sistem de dimensiune mare(150/100mm sau 165/100mm).

Pentru orice fel de intrebari privind acoperisurile tip tigla metalica si elementele component ale acestora, va rugam sa ne contactati. Vom incerca sa raspundem cat mai clar si in cel mai scurt timp solicitarii dumneavoastra.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un “ Like “ sau distribuie acest link si prietenilor tai. Iti multumim.

Check Also

ferestre de mansarda

Distribuitor de tigla metalica si ferestre de mansarda

Cauti un distribuitor de tigla metalica si ferestre VELUX ? Noi comercializam si montam acoperisuri …